Автозаправки мережі Amic, які до 2015 року належали російському "Лукойлу", мабуть, закриватимуться в Україні.

Справа в тому, що суд наклав арешт на 308 об'єктів цієї мережі. Серед цих об'єктів є і автозаправні станції, і склади, і земельні ділянки, і корпоративні права.

Про арешт повідомляє УП , посилаючись на дані Бюро економічної безпеки (БЕБ). І хоча у Бюро не уточнили назву автозаправної мережі, видання стверджує, що це той самий Amic.

Співробітники БЕБ з'ясували, що бенефіціари та посадові особи двох компаній, які ведуть діяльність у сфері реалізації пально-мастильних матеріалів, пов'язані між собою, а їх фактичними власниками є громадяни РФ.

Слідство встановило, що посадові особи підприємств упродовж 2015 – 2022 років штучно завищували витрати підприємств унаслідок отримання кредитів від родинних структур. До витрат також належали відсотки за кредитами.

Обидва підприємства декларували збиткову діяльність, і при цьому премії, включені у вартість імпортованих паливно-мастильних матеріалів, перераховували на користь іноземної компанії.

Загальна сума ухилення від сплати податків обох компаній становить понад 270 мільйонів гривень.

Також ВЕБ встановило, що протягом 2016-2021 років зазначені підприємства виплачували дивіденди на користь компаній-нерезидентів, кінцевими бенефіціарними власниками яких є держава РФ та російська компанія. За даними джерел ЕП, йдеться про російську нафтову компанію "ЛУКойл". Внаслідок такої діяльності було легалізовано кошти на суму понад 1 млрд гривень.

За результатами обшуків детективи БЕБ вилучили договори, видаткові накладні, митні декларації, витяги за рахунками, документи про виплату дивідендів на користь нерезидентів, первинні бухгалтерські документи.

Читайте також:

"Згрішила": Надя Дорофєєва розповіла, як її зустрів Київ. Зате потім була щаслива

Ердоган рятує Путіна, а той продає йому Росію: Жданов розповів про угоду

Без сюрпризів не обійдеться: якою буде погода на Спас