Увечері 17 серпня росіяни влучили "Іскандером" у харківській гуртожиток з 30 жителями в Салтівському районі міста. Обстріл стався після 21:00. А вже на ранок стало відомо, що російські військові влучили в приміщення гуртожитку в Слобідському районі Харкова.

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов уже заявив, що внаслідок ранкових ракетних ударів по Харкову вранці 18 серпня, загинула одна людина та вісімнадцять отримали поранення.

"Російські окупанти зранку влучили у приміщення гуртожитку, що в Слобідському районі Харкова. Станом на зараз 18 поранених, 2 з них - дитини. 1 людина загинула. Тероризм росіян не має меж!", - повідомив він.

А ось напередодні росіяни цинічно розстріляли ще один гуртожиток Харкова, але в іншому районі. Там руйнування жахливі - будинок із 30 мирними жителями розлетівся на друзки.

"Росіяни жорстоко і цілеспрямовано влучили по цивільних. А тепер у своїх так званих "ЗМІ" поширюють чергові фейки про "військові об'єкти". Жодного військового об'єкта. Виключно цивільні, серед яких – пенсіонери та діти. 7 людей загинули. 16 – поранені, серед них – 11-річна дитина. Один чоловік перебуває у тяжкому стані, інші госпіталізовані – в середньому стані", – розповів про наслідки голова ОВА.

Він зазначив, що на місце трагедії одразу ж виїхали співробітники ДСНС та обласного Центру екстреної медичної допомоги.

Чиновник підсумував, що це справжній тероризм, на який здатні лише нелюди.

До слова, радниця голови Харківської обласної військової адміністрації Наталія Попова розповіла, що в гуртожитку, в який вдарили росіяни, жили люди з вадами слуху. Тобто вони могли не почути сигналу повітряної тривоги, а зараз рятувальникам неймовірно важко, бо ці люди навіть не можуть озватись з-під завалів.

Читайте також:

Чому в обмінниках відмовляються приймати долари? Названа причина

Настя Каменських повернулася до України та показала, як вона виглядає

Чорний густий дим огорнув усю Москву: розплата за Україну?