На території Росії з 30 серпня по 5 вересня пройдуть військові навчання "Схід-2022". Китай, Індія, Білорусь, Таджикистан, Монголія, Росія та інші країни братимуть участь.

Про це повідомляє Міністерство оборони Китаю.

"Китайська сторона направила персонал для участі у цих навчаннях з метою поглиблення прагматичного та дружнього співробітництва зі збройними силами країн-учасниць, підвищення рівня стратегічної координації між усіма сторонами, які беруть участь, та підвищення здатності протистояти різним загрозам безпеці", - заявила китайська сторона.

У Міноборони Китаю зазначили, що "навчання не пов'язані з поточною міжнародною та регіональною ситуацією". Міноборони Росії повідомило, що навчання відбудуться на полігонах Східного військового округу.

До речі, США поки що не бачать ознак надання Китаєм військової допомоги Росії у зв'язку з війною в Україні. Там заявили, що "брати участь у навчаннях з різними країнами - це суверенне право кожної держави, але США все ж таки стурбовані відносинами Росії, що "бурхливо розвиваються", з Китаєм та Іраном у сфері безпеки".

Читайте також:

Чому в обмінниках відмовляються брати долари. Названа причина

Настя Каменських повернулася до України та показала, як вона виглядає

Чорний густий дим огорнув усю Москву: розплата за Україну?