Сьогодні, 17 серпня 2022 року на півдні та південному сході Москви городяни спостерігають смог та відчувають запах гару. Зокрема, на сильний запах гару поскаржилися жителі району Крилатського, Філівського парку, у Зюзиному та Можайському, а також у Солнцево, у Раменках та у Коньково. Дим і смог настільки сильно відчуваються у повітрі, що столичне управління МНС взяло ситуацію на особливий контроль.

"На Півдні, Південному сході Москви легке задимлення. Воно прийшло з локалізованої пожежі на землях інших категорій у Рязанській області", - йдеться у повідомленні відомства в офіційному Telegram-каналі.

У Рослісгоспі пояснили, що це дим, заподіяний від пожеж у Рязанській області, а також нагадали, що через високу пожежну небезпеку обмежене перебування в лісах на сході Підмосков'я з 16 по 21 серпня.

"Зараз дмуть вітри східного напрямку. Так що підкоряючись повітряним потокам, дими від загоряння в Рязанській області могли дістатися Москви. Більш того, антициклон, незважаючи на високий атмосферний тиск, на хорошу погоду, повітря в ньому циркулює наступним чином: верхні шари опускаються до поверхні землі і ті продукти горіння, які прийшли зі сходу, вони не розсіюються в атмосфері, а навпаки, притискаються до землі", - розповіла журналістам провідний спеціаліст центру погоди "Фобос" Олена Волосюк.

У той же час мер Москви Сергій Собянін заявив, що зі столиці до Рязанської області направлено 240 рятувальників та 78 одиниць техніки для гасіння пожеж, які задимили столицю.

Читайте також:

Штучний інтелект показав останній день Путіна: це станеться на морі. Фото

Лідера ДДТ Юрія Шевчука оштрафували за те, що розповів, як "мусолять зад Путіна"

Окупанти тікають із Криму на танках: що розповідають люди після нових ударів