Якби не було війни в Україні, то в разі перебування в Польщі понад 6 місяців, кожному українцю довелось би міняти права, так як польське законодавство передбачає, що після закінчення півроку перебування на території Польщі водійські права, видані в країнах СНД, повинні бути замінені на польські в обов’язковому порядку. От тільки зараз влада польщі максимально лояльно ставиться до українців, і водії не виняток.

Стало відомо, що у Польщі водії з України можуть користуватися українськими водійськими правами, навіть якщо їхній термін дії скінчився, без потреби отримувати посвідчення водія міжнародного зразка до кінця 2022 року.

Про це повідомили в Міністерстві інфраструктури Польщі, пишуть у Prawo.

У зв'язку з повномасштабною російсько-українською війною громадяни України не зобов'язані мати міжнародні водійські права для пересування Польщею - поляки визнають водійські права, видані в Україні. Такі пільги для українців триватимуть до кінця грудня 2022 року.

"Водійські права, видані компетентними органами України, термін дії яких закінчився, також вважаються дійсними в цей період", - зазначив заступник міністра інфраструктури Польщі Рафал Вебер.

Читайте також:

У Росії маршрутники не пускають безногих окупантів до автобусів: "не треба було воювати...". Відео

Путіну більше не вірять: буряти вискакують із автобусів, аби тільки не їхати в Україну

Такого не було навіть у 50-х роках: у Росії майже перестали випускати автомобілі