Українські захисники вкотре показали російським окупантам, хто насправді є господарем в Україні та як "раді" тут бачити путінських військових мародерів та ґвалтівників.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, ворог намагається робити безуспішні спроби штурму ЗСУ. Всі ці спроби обертаються втечею путінських варварів.

Зокрема, російські окупанти ризикнули піти штурмом у районі населеного пункту Спороне, що на Донеччині. У результаті росіянам довелося бігти в паніці, хаотично розбігаючись просторами української землі.

"Ворог пішов на штурм у районі Спірного, потрапив під кинджальний вогонь наших воїнів і хаотично відступив.

Також окупанти намагалися задіяти розвідувальні групи в районах Івано-Дар'ївки, Веселого, Яківлівки та Соледар. Після вогневої поразки від наших захисників загарбники швидко змінили свої плани та "засяяли" п'ятами. Втрати ворога уточнюються.

Також противник намагався провести розвідку боєм у районах населених пунктів Підгородне та Бахмут, успіху немає, відійшов”, - йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Довідка Wikipedia:

Кинджальний вогонь (від спеціального значення слова "кинджальний" - "відкритий на дуже близькій відстані" - вогонь з різних видів зброї (кулеметів, автоматів, гармат) з близької відстані, заздалегідь підготовлений і відкривається раптово, як правило, по противнику, що наступає, з замаскованих оборонних позицій.

Кинджальний вогонь зазвичай ведеться з відривом прямого пострілу (для кулеметів і автоматів дистанція становить 300—400 метрів). Найбільш ефективний вогонь із флангу, так званий фланговий кинджальний вогонь.

Читайте також:

Тепер готуватися до Кремля? Арештович – про сьогоднішні потужні "бавовни" у Криму

У Держдумі захотіли створити новий СРСР, згадавши Україну та США

"Або окопи копати, або водила": телеведучий Педан розповів, як його не взяли на фронт