Міжнародна спільнота навряд чи зможе досягти кінця війни в Україні, "ігноруючи Росію", а деякі країни взагалі не хочуть, щоб ця війна закінчувалася.

Як повідомляє РБК-Україна, з такою несподіваною заявою після зустрічі президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана з бункерним Путіним виступив помічник турецького лідера Фахреттін Алтун.

"Міжнародне співтовариство не може покласти край війні в Україні, ігноруючи Москву. Дипломатія та світ мають перемогти. Ми прагнемо використати відносини Туреччини з Росією та Україною для досягнення взаємоприйнятного рішення", - заявив він.

Помічник Ердогана заявив, що нібито деякі країни "намагалися підірвати спроби Туреччини щодо налагодження діалогу між Україною та РФ", втім, не уточнив які саме.

"Щоправда в тому, що деякі наші друзі не хочуть, щоб війна закінчилася. Вони проливають крокодилячі сльози", - сказав Алтун.

Нагадаємо, Ердоган запропонував голові Кремля зустрітися із президентом України Володимиром Зеленським. Про це розповів, виступаючи перед журналістами та відповідаючи на запитання за підсумками персональної зустрічі з Путіним у Сочі.

Ердоган навів вдалий, на його думку, приклад переговорів у Стамбулі, що призвів до угоди щодо "зернового коридору".

Читайте також:

Відомий ізраїльський маг сказав Путіну, що змусить російські ракети розвернутися на Москву

Замах на ставленика Путіна: лікарі намагаються його пожвавити. Подробиці

У РНБО розповіли про проект "Мавзолей Путіна". Що про нього відомо