Як повідомили в українському "Енергоатомі", три снаряди потрапили на територію біля промислового майданчика АЕС та пошкодили високовольтну лінію зв'язку. Викидів радіоактивних речовин не зафіксовано.

У п'ятницю, 5 серпня 2022 року, після обіду український "Енергоатом" повідомив про повторний обстріл Запорізької АЕС.

У відомстві заявили про "три прильоти" прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор". Внаслідок цієї атаки росіян серйозно були пошкоджені азотно-киснева станція та допоміжний корпус. З'явився ризик витоку водню та розпилення радіоактивних речовин, висока пожежна небезпека, йдеться у повідомленні компанії.

Україна вважає подію провокацією РФ, російські держЗМІ звинувачують ЗСУ. За даними "Енергоатому", під час першого обстрілу три снаряди потрапили на територію біля промислового майданчика АЕС та пошкодили високовольтну лінію зв'язку.

Нагадаємо, що Запорізька АЕС – найбільша атомна електростанція в Європі. Наразі вона знаходиться на території, окупованій військами РФ.

На початку серпня окупанти ввели до приміщень 1-го та 2-го блоків ЗАЕС, що перебувають у стадії ремонту, військові вантажівки та позашляховики, наповнені зброєю. А 5 серпня розпочали артилерійські обстріли території біля промислового майданчика ЗАЕС.

За повідомленнями української сторони, а також британської розвідки, російські військові постійно ведуть обстріли з околиць АЕС, користуючись нею як прикриттям.

Читайте також:

Деяким українським чоловікам все ж таки дозволили виїзд за кордон. Кого торкнеться

Зеленський - про переговори з Росією: "Нам зав'язують руки та відрізають мову"

Дадуть 2,2 тисяч гривень: як українцям отримати допомогу від ООН. Інструкція