Слідчі Служби безпеки повідомили про підозру колишнього заступника керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як повідомляє прес-центр СБУ , генерал-майор підозрюється у державній зраді, а також у посяганні на життя співробітника правоохоронного органу та незаконному зберіганні зброї.

"Затриманий був заступником голови ГУР МОУ з 2008 по 2010 роки. Потім працював на різних посадах державної служби цього відомства, а також у лавах керівного складу Державного космічного агентства України", - сказано в офіційному повідомленні.

За даними слідства, він передавав російським спецслужбам таємну та абсолютно таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в Україні.

Крім цього, переправляв окупантам закриті дані щодо заходів, які проводять ЗСУ та інші підрозділи українських Сил оборони для відсічі збройній агресії.

До речі, під час обшуку за місцем роботи, чоловік намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки з пістолета Макарова.

Читайте також:

Зеленський - про переговори з Росією: "Нам зав'язують руки та відрізають мову"

У Чорному морі палає російський корабель. На ньому могли бути "Калібри"

Деяким українським чоловікам все ж таки дозволили виїзд за кордон. Кого торкнеться