Підполковник сил протиповітряної оборони України Денис Смажний розповів про те, як українські захисники зустріли російських окупантів у перші дні війни.

Війна між Україною та Росією триває вже 161 день. Багато українців припускали і майже не сумнівалися, що "війна диктатора Путіна" обов'язково почнеться, але ніхто в найжахливішому сні не уявляв її трагічності. І справді, перші десять днів весь український народ буквально перебував у психологічному шоці. Не менш складно було військовим.

Підполковник ЗС ЗСУ Денис Смажний, згадуючи початок війни, каже, що наприкінці лютого 2022 року був найнапруженіший період: атакували Київ, потім починали наступати на Ізюмському напрямку, а одразу після били по Півдні. При цьому між атаками ворога практично не було пауз.

Своїми спогадами він поділився із журналістами ТСН .

"Перший місяць. Це було одне суцільне чергування з постійними атаками. Не було пауз - закінчився напад на Київ - почався на Ізюмському напрямку, закінчився Ізюмський - починається напад на Одесу. І це все по колу", - розповів український воїн.

При цьому моментом, що найбільш запам'ятовується, за словами підполковника, був епізод, коли в небі над Києвом за хвилини "ляснули" 7 винищувачів РФ.

Так, Денис Смажний каже, що наймасовішу повітряну атаку на Київ було здійснено окупантами в перші дні війни.

"Київ. Масована атака була і на землі, і на небі. За 11 хвилин було збито 7 літаків, майже вся ескадрилья лягла! Таке відчуття, що це була атака останньої надії. Вони заходили близько до зони поразки, ми їх "плескали". Ми багато тоді знищили, і після цього повітряні атаки на Київ припинилися", - згадав військовий.

Як виявилося, знаковий бій стався ще наприкінці лютого, коли армія Путіна інтенсивно атакувала столицю України із землі та з повітря.

Читайте також:

Укрзалізниця запускає додаткові електрички. Розклад

Різке похолодання та дощі: синоптик Наталія Діденко попередила

Черговий удар по зупинці громадського транспорту. Вижили не всі