Кремль поставив завдання своїм військам "повторити 24 лютого", почавши наступ одразу за декількома напрямками. Зокрема, окупанти планують відтягнути українські війська на Донецький та Харківський напрямки. При цьому напрям Харкова може бути атакований відразу з двох сторін.

Як повідомляє Главред , про це заявив в ефірі FreeДІМ військовий експерт Олег Жданов.

"Гірший варіант, який може бути, це те, що вони спробують наступати у напрямку Харкова з двох сторін - від Ізюму через Балаклію та з боку державного кордону. І про це йдеться вже більше тижня, як тільки почалося перегрупування російських військ. Але Харків - це буде не головний удар.І завдання буде не те, що дійти до міста, я не кажу про те, щоб захопити.Головне завдання буде таке саме, як зараз відбувається на рубежі Авдіївка-Піски. Вони намагаються максимально відтягнути наші сили, щоб не дати перекидати їх на інші напрямки", - сказав Олег Жданов.

При цьому, експерт наголошує на тому, що Донецький і Харківський напрямки – це лише відволікаючий маневр росіян. Ворог зараз докладає всіх зусиль, щоб сконцентрувати ударні сили на Криворізькому напрямку. Туди перекидають усі повітряно-десантні війська, які мають в Україні.

"А десант – це лише наступальна операція. Десант не вміє воювати в окопах", – додав Жданов.

Він наголошує, що вогневий тиск окупантів на українські сили найближчим часом дуже серйозно наростатиме.

"Я думаю, що буде серйозно наростати, в міру можливостей російських військ, тому що ми завданням ударів у найближчій глибині все-таки послаблюємо дії РФ на передньому краї. У них вже немає такого безлімітного використання боєприпасів, як це було ще місяць тому". , – сказав Жданов.

Експерт переконаний, що спроби окупантів на Херсонщині будуть марними. Причому він вважає, що метою цього є створення "ілюзії масового наступу".

"Вони намагаються повторити щось на зразок 24 лютого, коли з чотирьох напрямків вони заходили до України. Так і тут, вони як мінімум на трьох напрямках готують наступальні дії. І тут уже неважливо, скільки вони втратять людей та техніки, важливо налякати Україну. Для того, щоби посадити нас за стіл переговорів", - вважає Жданов.