Українців заспокоїли тим, що російським загарбникам не вдасться прорватися у Київському напрямі через серйозний захист, який побудовано українською армією з урахуванням попереднього досвіду.

Як повідомляє УНІАН, про це заявив командувач Об'єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

"Ми проаналізували попередні дії противника на Київському напрямку і, вивчивши цей досвід, передбачили і наші адекватні дії. Оборонні позиції розташовані саме в тих місцях, де найбільша ймовірність настання ворожих сил. Аналізуючи ймовірні ворожі дії, ми створили комплексну систему вогневої поразки, яка передбачає поразка противника на далеких підступах та в найближчій глибині його бойових порядків", - заявив Наєв.

За його словами, командир з'єднання Збройних Сил України, що забезпечує оборону на цій ділянці місцевості, перебуває у постійній взаємодії із підрозділами Державної прикордонної служби України, Національної гвардії, Національної поліції та Служби безпеки України. Всі разом вони виконують планові заходи щодо запобігання діям ворожих сил. Це стосується як протидії диверсійно-розвідувальних груп, так і відображення можливого настання супротивника.

"У свою чергу населення, відчувши на собі тягар ворожої окупації, повністю підтримує збройні сили України та інші військові формування та правоохоронні органи. Впевнений, що ворог цим напрямком більше не пройде. Ми робимо все для того, щоб ця впевненість була реальною", - підкреслив Наєв.

Читайте також:

Кучма попередив: не треба розраховувати, що Путін помре чи війна скоро закінчиться

Краще закуповуватись заздалегідь: в Україну відбувається різке подорожчання продуктів. Названа дата

Український спецназ із "Омеги" показав, як жене російських окупантів. Потужне відео