Більшість українців найближчими роками відмовляться від покупок квартир як на первинному, так і на вторинному ринку, обравши оренду нерухомості. Якщо хтось і захоче купувати квартиру, вибір буде явно не на користь новобудов.

Як повідомляє Оглядач, про це заявив співзасновник та керуючий партнер INSPI Development Володимир Семенцов. На його думку, українці навіть після завершення війни ще довго відчуватимуть на собі її наслідки.

"Точно невідомо, коли закінчиться війна. Однак її потужний вплив на психіку українців спостерігатиметься найближчі 30-40 років. Свобода і страх стануть рушіями в зміні ставлення до життя в конкретному місці, а також у сприйнятті майна як блага", - вважає експерт .

У зв'язку з цим орієнтири покупців нерухомості зміщуватимуться. Свобода пересування та можливість у будь-який час змінити місце проживання стануть важливішими за володіння майном. До того ж багатьом не вистачатиме не лише заощаджень, а й мотивації для придбання квартир – особливо це стосуватиметься тих, хто втратив майно під час війни.

Тих, хто все ще готовий купувати житло, до 2024–2025 років більше цікавитиме придбання квартир у вже збудованих об'єктах. Інвестування на початкових стадіях будівництва багато хто вважатиме надто ризикованим, вважає Семенцов.

Читайте також:

Кучма попередив: не треба розраховувати, що Путін помре чи війна скоро закінчиться

Краще закуповуватись заздалегідь: в Україну відбувається різке подорожчання продуктів. Названо дату

"Око диявола": в Україну прибули перші безпілотники, яких так боявся Путін