Пожежу на складі Ozon гасять уже майже сім годин.

Так стало відомо, що пожежа почалася близько 12:30 з окремого блоку оформлення замовлень. Вже станом на 14:00 за даними МНС на 14:00 склала 35 тисяч квадратних метрів. Нині ж вогнем охоплено 50 тисяч квадратних метрів за загальної площі приміщення 40 тисяч квадратних метрів.

На даний момент до гасіння пожежі залучили два вертольоти Ка-32. Вертушки набирають воду за 5 км від місця НП - у ставку поряд із селом Фуньково.

Загалом вогонь гасять 96 осіб та 30 одиниць техніки.

За даними на 17:00 мск до гасіння палаючого складу залучили навіть пожежний потяг. У керівництві Московської залізниці повідомили, що він "вміщує 180 тонн води та 5 тонн піноутворювача".

Понад тисячу людей, які перебували на складі, самостійно вийшли з будівлі до приїзду пожежників. Вони почули сигнал тривоги та змогли покинути свої робочі місця.

Щоправда, пізніше стало відомо, що внаслідок пожежі одна людина загинула, тринадцять постраждали, при цьому двох із них госпіталізували.

Як основні версії великої пожежі розглядається підпал та несправність електрообладнання, кажуть попередньо представники екстрених служб. Раніше озвучувалися версії короткого замикання та недотримання техніки безпеки.

В Ozon вже повідомили, що за товари, що згоріли, покупцям повернуть гроші, а продавці отримають компенсацію. Компанія збирається приховати на маркетплейсі продукцію, яка зберігалася на складі в Істрі та була пошкоджена через пожежу, її статус буде оновлено на "Немає в наявності". Збитки від пожежі оцінюються в десять мільярдів рублів, при цьому будівля застрахована на 17 мільярдів рублів.

Сам будинок складу, оголосив губернатор Московської області Андрій Воробйов, не врятувати.

"Ключове завдання - не допустити поширення на інші будівлі", - заявив Воробйов в ефірі телеканалу "Росія-24".

Читайте також:

Він не закушує? Пєсков заявив, що Кремль готовий до миру та висунув дикі умови Україні

Кара небесна: у Росії горить найвідоміший склад. Клуби диму видно з літаків. Попелу виносить на кілометри. Відео

Вдалині від дому: стало відомо, де прощатимуться з найвідомішим українським бізнесменом та його дружиною