4 серпня всі православні християни святкуватимуть день пам'яті рівноапостольної мироносиці Марії Магдалини, яка стала вірною послідовницею Ісуса Христа після зцілення від демонів. Наші пращури помітили, якщо у цей день буде гроза, то буде вдосталь сіна, а часто гримить грім - до швидкого граду. Синоптик Наталія Діденко прогнозує саме таку погоду, тому перевірити правдивість прикмет зможе кожен українець.

Стало відомо, що 4 серпня через діяльність старіючого циклону в більшості областей України подекуди пройдуть короткочасні дощі, на Лівобережжі – з грозами. Вночі та вранці очікуються тумани, тому водіям слід бути обережними.

Про це розповіла синоптик Наталія Діденко .

"Через нинішню високу вологість частішають нічні та ранкові тумани. Водії, уважно, тому що видимість погіршуватиметься до 300-500 метрів у туманах", - попередила синоптик.

За її словами, завтра у західній частині України переважатиме суха малохмарна погода. Температура повітря у четвер суттєво не зміниться, протягом дня очікується +25...+29 градусів, на Закарпатті та Луганській області до +30 градусів.

Що ж до столиці України, Києва, то тут теж висока ймовірність дощу з грозою. Температура повітря при цьому коливатиметься від +26 до +27 градусів.

За прогнозом Діденка, у другій половині тижня тепла погода в Україну повернеться. Дощі зміняться сонцем та спекою. Так, ймовірно, стовпчики термометрів поповзуть вгору - температура коливатиметься від +28 до +33 градусів.

Читайте також:

Він не закушує? Пєсков заявив, що Кремль готовий до миру та висунув дикі умови Україні

Кара небесна: у Росії горить найвідоміший склад. Клуби диму видно з літаків. Попелу виносить на кілометри. Відео

Вдалині від дому: стало відомо, де прощатимуться з найвідомішим українським бізнесменом та його дружиною