США та Китай не розпочали Третьу світову війну, яку прогнозували багато експертів та ЗМІ у зв'язку зі вчорашнім прильотом на Тайвань спікера палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Китай підняв у повітря винищувачі, привів у повну бойову готовність флот, артилерію, ракетні війська стратегічного призначення. Навіть розпочав навчання навколо Тайваню, загрожуючи США військовими заходами на візит американського представника на острів, який Китай вважає своїм.

Як би там не було, але спецборт Пелосі вилетів з аеропорту Тайбея Суншань, незважаючи на "безпрецедентні" погрози та вчення Китаю навколо Тайваню.

Пелосі зайшла на борт і помахала камерам. Після цього літак простояв 10-15 хвилин на землі, почав кермувати і успішно злетів.

Загалом візит Пелосі до Тайваню тривав менше 24 годин. Під час візиту Пелосі та ще п'ять членів Конгресу США у складі делегації зустрілися з керівництвом Тайваню.

Зазначимо важливу деталь: генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш вважає, що Земля ще ніколи не була такою близькою до ядерної війни, як зараз.

"Людство стоїть перед загрозою того, щоб забути уроки, витягнуті з ударів по Хіросімі та Нагасакі. Геополітична напруженість досягла нових висот. Конкуренція важливіша за співпрацю. Недовіра замінила діалог.

Витрачаються мільярди доларів на зброю Судного дня, якому немає місця на нашій планеті. Майже 13 тисяч одиниць ядерної зброї зараз зберігаються в арсеналах по всьому світу. І все це в той час, коли ризики зростають, а запобігання ескалації слабшає.

Зараз ми бачимо кризи з ядерним підтекстом, від Близького Сходу та Корейського півострова до вторгнення Росії до України", – заявив генеральний секретар ООН у штаб-квартирі організації у Нью-Йорку.

Читайте також:

Він не закушує? Пєсков заявив, що Кремль готовий до миру та висунув дикі умови Україні

Кара небесна: у Росії горить найвідоміший склад. Клуби диму видно з літаків. Попіл виносить на кілометри. Відео

Вдалині від дому: стало відомо, де прощатимуться з найвідомішим українським бізнесменом та його дружиною