Нейросеть видала зображення на запит "Росія майбутнього". Більшість їх показує натовп, залитий червоною фарбою, куполи церков на задньому плані, стовпи диму та сірий одяг співробітників НКВС.

У мережі з'явилися зображення Росії майбутнього, зроблені нейромережею. Спеціалізований нейросервіс згенерував ці похмурі образи за текстовим запитом. Про це повідомляє Telegram-канал Nexta.

"Схоже на якесь НКВС/ФСБшне пекло, що роздирається громадянською війною, репресіями і терором", "Повна безнадія і занепад додаються! Однозначно я з цією нейромережею однодумець і саме так бачу найімовірніше майбутнє території, на якій зараз живу", - написали. користувачі.

Який сервіс створив ці знімки, невідомо. Користувачі в коментарях припускають, що це DALL-E-2 компанії OpenAI. Але поки що до нього немає доступу широкому загалу. Розробники тестують цю ІІ-систему, причому запрошення розробникам доводиться за кілька місяців. Також висловлюються припущення, що це нейромережа Midjourney.

ДОВІДКА: Система ІІ DALL-E 2 з'явилася цього року, за словами розробників, вона генерує реалістичні зображення на основі користувальницьких описів.

На сайті компанії-розробника стверджується, що система розпізнає зв'язок між зображеннями та текстом, після чого з набору довільних точок вибудовуються чітке зображення. Чим більше інформації – тим чіткіше образ видасть ІІ.

Читайте також:

Декілька вирішальних місяців: у Зеленського заявили про важливий період у боях

"Перетворять ніч на день": Рєзніков розповів, як ЗСУ виганятимуть окупантів

Привіт від Джонсона: Британія передасть Україні свої військові кораблі