Щороку під егідою ООН складається рейтинг найщасливіших країн світу. Його автори беруть до уваги такі фактори, як рівень ВВП на душу населення, тривалість життя, суб'єктивне сприйняття мешканцями рівня соцпідтримки, корупції та інші. Якщо звернутися до цього рейтингу за 2021 рік, то Литва у ньому перебуває на 38-му місці, Польща – на 44-му, Латвія – на 51-му місці, а Білорусь – на 75-му. Проте Президент Білорусії Олександр Лукашенко чомусь вирішив, що громадяни саме цих країн знайдуть своє щастя лише у Білорусії.

Так, стало відомо, що в Білорусії найближчим часом може бути спрощено порядок отримання громадянства для литовців, латишів та поляків може бути спрощено.

Нещодавно про це заявляв глава білоруського МЗС Володимир Макей, а сьогодні і Олександр Лукашенко заявив, що литовців, латишів і поляків, які хочуть жити і працювати на благо Білорусії із задоволенням приймуть владу без тяганини і затримок.

Про це повідомляє РБК у своєму Telegram-каналі.

Крім того, білоруський лідер підкреслив, що влада швидко надає громадянство переселенцям, які прибули з території України.

"Швидше вже не буває. Тому що у нас президент може прийняти в громадянство. А мені на стіл документи - затримки не буде. Так само буде і литовцям, латишам і полякам", - поділився подробицями глава білоруської держави.

Як зазначив Лукашенко, охочих жити і працювати в Білорусії фахівців із задоволенням приймуть без тяганини і затримок, влада республіки до цього готова.

Читайте також:

Декілька вирішальних місяців: у Зеленського заявили про важливий період у боях

"Перетворять ніч на день": Рєзніков розповів, як ЗСУ виганятимуть окупантів

Привіт від Джонсона: Британія передасть Україні свої військові кораблі