Путін вже довів Росію не лише до того, що країна перетворилася на ізгоя, а й до того, що вона незабаром може стати державою-спонсором тероризму. Така "заслуга" Путіна точно ввійде в історію.

У російському МЗС вже відреагували на те, що Сенат США ухвалив резолюцію, яка закликає Держдепартамент визнати Росію державою-спонсором тероризму через події в Чечні, Грузії, Сирії та Україні.

Із заявою виступила одіозна представниця МЗС РФ Марія Захарова, передає Оглядач .

"Наївні. Забувається, що будь-яка дія породжує протидію. І логічним результатом такого кроку може стати і розрив дипломатичних відносин, за яким Вашингтон ризикує остаточно перетнути точку неповернення з усіма наслідками. І це у Вашингтоні повинні чудово розуміти", - видала Захарова.

Вона запевнила, що для Росії це нібито не відіграє велику роль. "Побачимо, у що в результаті виллється ініціатива американської законодавчої влади. Коли спікер, що літає, повернеться (Ненсі Пелосі, яка може відвідати Тайвань. – Ред.). Ми готові до будь-якого розвитку ситуації, і якщо у Вашингтоні вирішать піти на повну зупинку у взаємодії з Москвою ми переживемо. У цьому не повинно бути жодних сумнівів", – додала вона.

Тим часом, як повідомляє НВ, 2 серпня парламентська Комісія із закордонних справ Латвії схвалила проект резолюції про визнання дій країни-агресора Росії проти України та її мешканців тероризмом, а самої РФ державою-спонсором тероризму.

Включення до списку держав-спонсорів тероризму дозволяє накласти на країну додаткові категорії санкцій, включаючи обмеження на іноземну допомогу США, заборону експорту та продажу оборонної продукції, заходи контролю за експортом товарів подвійного призначення, а також фінансові та інші обмеження.

Зараз у "клубі" країн-спонсорів тероризму знаходяться Північна Корея, Сирія, Куба та Іран.

Читайте також:

Розвідка: люди в Криму готуються зустрічати ЗСУ і чекають на звільнення від окупантів

"Брюссель нам не бос": угорський друг Путіна Орбан висловився щодо Євросоюзу

Перевіряйте посилки: шахраї запустили нову схему розлучення