Коли наприкінці червня відбувалася блокада Калінінграда, перший заступник голови комітету СФ з міжнародних справ Володимир Джабаров вже тоді заявляв, що Росія здатна піти на "крайні заходи". Крім того, сенатор неодноразово наголошував, що якщо Москва відчує загрозу своїй безпеці та втраті території, то її "ніщо не зупинить". Схоже, Росія спеціально допустила напад на штаб Чорноморського флоту, щоб завдати удару по Києву, який давно спланувала.

Так, перший заступник голови Комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров вважає, що на атаку безпілотника у Севастополі потрібно реагувати "відповіддю по центру ухвалення рішень" у Києві або по базах в Одесі та Миколаєві.

"Напрошується відповідь щодо центру прийняття рішень у столиці неонацистського режиму в Україні або по нинішніх базах українського флоту в Одесі та Миколаєві", - написав Джабаров у себе в телеграм-каналі.

Нагадаємо, що рано-вранці 31 липня саморобний безпілотний літальний апарат скинув вибуховий пристрій у Севастополі - на території штабу Чорноморського флоту. За даними ТАРС, штаб дрон, що атакував, був саморобним, на ньому встановили малопотужний вибуховий пристрій. При ударі через розлітання осколків шиб постраждали шестеро людей. Двоє з них перебувають у стані середнього ступеня тяжкості, решта – легкого.

Читайте також: