У ніч на 31 липня 2022 близько 05:00, Миколаїв випробував найсильнішу за весь час атаку. Численні обстріли міста відбувалися, зокрема, і із застосуванням касетних снарядів. Пошкоджено готель, спортивний комплекс, два навчальні заклади та СТО, житлові будинки. Не обійшлось і без жертв.

Так стало відомо, що внаслідок нічних обстрілів Миколаєва загинув відомий бізнесмен, власник найбільшої зерноторгової компанії "Нібулон" Олексій Вадатурський та його дружина Раїса. Про це повідомив голова Миколаївської ОВ Віталій Кім.

"Олексій Опанасович зробив багато для Миколаївщини, багато для України. Його внесок у розвиток аграрної та суднобудівної галузі, розвиток регіону неоціненний", - написав Кім, додавши, що ракета прилетіла прямо до будинку, тому врятуватись не було жодних шансів.

"Він був дуже впертий і сидів у Миколаєві до останнього. Хоча за віком у нього були можливості виїхати за кордон", - додав чиновник.

Про те, що внаслідок масованого обстрілу Миколаєва загинуло двоє людей, розповів і мер Миколаєва Олександр Сенкевич в ефірі національного телемарафону.

"Потраплення до їхнього будинку. Тіло дружини вже витягли", - заявили у Миколаївській ОВА.

ДОВІДКА : Олексій Вадатурський – Герой України, генеральний директор підприємства «Нібулон» та віце-президент Української зернової асоціації з лютого 2005 року.

У 2021 році Forbes оцінив його статки в $430 млн, у рейтингу ТОП-100 найбагатших людей України він посідав 24 місце.

Його компанія займається вирощуванням сільськогосподарських культур. При цьому у своїй роботі вони використовують зарубіжні технології та високопродуктивну техніку з-за кордону. Ще однією сферою їхньої роботи є племінне тваринництво.

"Нібулон" нещодавно також займається суднобудуванням.

Читайте також: