24 липня 2022 року у столиці Румунії – Бухаресті завершився чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед юніорів. У змаганнях брали участь спортсмени із 22 країн світу. Загалом за результатами чемпіонату збірна України виборола вісім медалей і посіла II загальнокомандне місце, довівши, що нині в Україні у кожного свій фронт.

Збірна України на змаганнях була представлена 10 спортсменами, які зуміли вибороти 8 нагород, 4 з них - золоті та 4 - бронзові. Таким чином гімн України лунав над ареною чемпіонату Європи зі стрибків у воду серед юніорів в Бухаресті неодноразово.

Особливо важливим був виступ на цих змаганнях Ніки Шурди. Ще б пак, її батько, за те, що з перших днів війни допомагав маріупольцям, був взятий в полон і родина нічого про нього не знає ось уже декілька місяців.

Так, 23 липня Анна Арнаутова та Ніка Шурда перемогли у синхронних стрибках з 3-метрового трампліну, набравши 257.40 бали. Дівчатам було вкрай важливо, щоб пролунав Гімн України заради близьких і рідних та щоб нагадування про нашу країну не затихало.

Відомо, що дівчина займається стрибками у воду з самого дитинства, наразі вона має за плечима 13-річний досвід.

У мирному житті Ніка Шурда була студенткою спеціальності "Практична психологія" Маріупольського державного університету.

Після змагань юна медалістка заявила журналістам таке:

"Я не можу сказати, що очікувала і сподівалася на перемогу. Я мала виконувати кожен стрибок із насолодою, що і робила. Для мене це перша медаль із таких змагань, і вона означає дуже багато. По-перше, незважаючи на ці страшні події, що відбуваються у моїй країні та моєму місті, я змогла зібратися з силами і показати чудовий результат, тим самим прославляючи нашу державу. Я була безмірно щаслива, коли заспівала гімн України на п'єдесталі чемпіонату Європи.

По-друге, є ще одна причина, чому це важливо для мене. Мій тато зараз перебуває у полоні в рф. Він волонтер і допомагав маріупольцям на початку війни. Я дуже хочу, щоб коли його звільнили, він побачив чого я досягала весь цей час і пишався мною".

Усі медалі України на юніорському чемпіонаті Європи-2022

  • "Золото": Кирило Азаров (група В, 1 м + 3 м), Анна Арнаутова (група А, 1 м), Анна Арнаутова та Ніка Шурда (синхрон, 3 м)
  • "Бронза": Соф'я Есман та Софія Іванова (синхрон, вишка), Данило Аванесов та Марко Барсуков (синхрон, вишка), Марко Барсуков (група В, вишка), Максим Мірза (група В, 3 м)

Таким чином, в підсумковому медальному заліку Україна посіла друге загальнокомандне місце, поступившись лише збірній Італії.

Читайте також:

Бункерний повіситься: Німеччина продасть Україні 100 одиниць "диявола на землі"

Океан Ельзи випустив новий кліп "Квіти мінних зон". Відео

Уже у вересні Джонсон може стати головою НАТО. Ось це буде допомога для України