Хоч би що казали італійці, найсмачніші помідори на світі у нас, в Україні. Щоправда, їх потрібно не просто любити, а й є з обережністю, наприклад алергікам і тим, хто має захворювання нирок. А ще треба пам'ятати, що не всі помідори однаково добрі для консервації.

Так, наприклад, кожна господиня має знати, що не можна закривати разом томати різного ступеня стиглості.

Які помідори можна консервувати

Людина сама може легко визначити найкращі сорти помідорів для консервації, спираючись на прості вимоги до плодів:

  • вирощені одночасно та бажано на одній грядці;
  • плоди цілісні, без видимих ​​ушкоджень;
  • плоди мають добре тримати форму;
  • невеликий розмір, щоб не виникало труднощів при зануренні томатів у банку та при їх витягуванні.

Разом з тим важливо пам'ятати, що в не зовсім стиглих, зелених помідорах фіксується високий вміст небезпечних для організму речовин.

Так, в зеленому плоді міститься досить багато соланіну - ця отруйна речовина може завдати відчутного удару по здоров'ю людини. Щоб отримати серйозне отруєння, достатньо з'їсти п'ять-шість плодів.

До того ж незрілий помідор "багатий" томатіном. Ця речовина менш шкідлива для людини, проте якщо об'їстися зеленими помідорами, до отруєння соланіном додасться отрута томатину.

Важливо пам'ятати, що не всі незрілі томати потрібно викидати на смітник. Зокрема, якщо помідори за розмірами та формою виглядають, як стиглі, такі овочі можна консервувати або залишити на дозрівання.

Томат, який почав червоніти нешкідливий для здоров'я.

З зеленого помідора можна забрати шкідливі речовини. Овочі досить кілька разів обдати окропом. Також плоди можна вимочити у сольовому розчині протягом кількох годин.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт