Сьогоднішні ракетні удари РФ по Одесі, де знаходилося зерно, призначене для експорту, вже повністю підтвердили головну тезу: якщо Путін щось обіцяє, то він ніколи цього не виконає.

Подивіться, що творить старий шизофренік Путін: днями російська та українська делегації за посередництва президента Туреччини та у присутності генерального секретаря ООН підписали угоду щодо вивезення зерна з чорноморських портів. І на тобі: Росія за наказом Путіна б'є ракетами одеським портом, де знаходиться зерно! Ну не мудак?

Слава Богу, що ракети всі були збиті. А ті, що прилетіли, не потрапили по українському зерну.

У Європі вже зробили заяву із цього приводу.

Дипломатичне відомство ЄС та міністри закордонних справ окремих країн-членів засудили завданий російською армією ракетний удар по порту Одеси наступного дня після підписання угоди для розблокування морського експорту зерна з України.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"ЄС рішуче засуджує ракетний удар РФ по морському порту Одеси. Удар по меті, яка є дуже важливою для експорту зерна, наступного дня після підписання Стамбульських домовленостей викликає особливе засудження і в черговий раз демонструє, що Росія повністю нехтує міжнародним правом та зобов'язаннями", – заявив у своєму Twitter головний дипломат ЄС Жозеп Боррель.

"Удари російських ракет по порту Одеси наступного дня після угоди, підписаної під егідою ООН, викликають глибоке занепокоєння. Закликаю Росію в повному обсязі поважати букву і дух цієї угоди", - відреагувала глава МЗС Франції Катрін Колонна.

У МЗС Австрії також зазначили, що ракети впали на порт менш як за добу після домовленості.

"Це обурлива тактика і вона демонструє подальше ігнорування Росією того факту, що мільйони людей у ​​всьому світі страждають від невизначеності із продовольчою безпекою", - йдеться у заяві відомства.

"Підступна ракетна атака на порт Одеси демонструє, що підпис російських керівників зараз мало означає", - прокоментувала глава МЗС Німеччини Анналена Бербок.

Міністр закордонних справ Чехії Ян Липавський зазначив, що цей ракетний удар вкотре доводить, як Кремль ставиться до якихось домовленостей.

"Кожна країна, яка хоче жити у світі, заснованому на правилах, без застосування сили та колоніальних воєн, має надати Україні сучасну зброю, щоб українці могли вигнати окупантів з території країни", - наголосив він.

У МЗС Литви назвали ракетний удар черговим цинічним вчинком РФ, який підриває міжнародні зусилля щодо відновлення морського експорту врожаю з України. "Лише велика військова допомога Україні може змусити Росію стримувати обіцянки", - зазначають у заяві.

Подібну заяву опублікував і глава МЗС Латвії Едгарс Рінкевичс, наголосивши, що це черговий доказ того, що Кремлю в принципі не можна довіряти.

"Це все, що потрібно знати про домовленості з Росією. Світ має допомогти Україні боротися з агресором", - заявила прем'єр Естонії Кая Каллас.

Згідно з останнім повідомленням від ОК "Південь", внаслідок ракетного удару по Одеському морському торговому порту вранці 23 липня виникла пожежа в насосній станції, в сховища із зерном не потрапили.

Читайте також:

"Мільйони тонн": скільки бомб Путін приготував для України Заява Міноборони

Після шостої "хімії" її не стало: чоловік Руслани Писанки розповів про її останній день

По три полиці у кожному вагоні: як військові Путіна повертаються з України у чорних мішках. Фото