Ні для кого не секрет, що всі події, пов'язані з оборонно-промисловим комплексом Росії, викликають сьогодні особливу увагу у зв'язку з "спеціальною військовою операцією" в Україні. Саме тому раптова смерть 45-річного керівника секретного підприємства багатьох здивувала.

Так стало відомо, що в одній з елітних клінік Москви помер від гострої серцевої недостатності голова Конструкторського бюро приладобудування імені академіка А. Г. Шипунова Дмитро Конопльов. Йому було лише 45 років.

Mash повідомив , що мова йде про клініку "Xeospa", яка розташовується в комплексі IQ-quarter ділового центру "Москва-сіті". Виявляється, там Конопльов лікував тривожний розлад та біль голови за допомогою сеансів ксенотерапії.

ДОВІДКА: до сенонотерапії – сучасна методика реабілітації пацієнтів з різними видами залежності, а також з депресією, збоями нервової системи та безсонням. Принцип дії методики полягає у насиченні організму спеціальним газом, ксеноном.

Зазначимо, що Дмитро Конопльов вважався однією з найвпливовіших осіб у Тульській області. Губернатор регіону Олексій Дюмін висловив співчуття у зв'язку зі смертю керівника КБП.

"Дмитро Володимирович був видатним керівником, талановитим організатором. Він багато зробив для оборонної промисловості країни, для Тульської області, зробив великий внесок у розвиток оборонної галузі", - цитує Дюміна прес-служба обласного уряду.

За наявними у відкритому доступі даними, Дмитро Конопльов народився місті Губаха Пермського краю, закінчив Московський фізико-технічний інститут, мав ступінь кандидата економічних наук.

З квітня 2008 року він обіймав посаду заступника директора Федерального агентства з постачання озброєння, військової, спеціальної техніки та матеріальних засобів.

Влітку 2012-го Дмитро Конопльов очолив одну із провідних проектно-конструкторських організацій оборонного комплексу Росії – "Конструкторське бюро приладобудування імені академіка Шипунова". Розробка тульського КБП, ЗРПК "Панцир" виконує стратегічні завдання у всіх спецопераціях Росії.

Нагадаємо також, що з VIP-пригод останніх днів привертає увагу резонансна смерть генерал-майора Федеральної служби безпеки (ФСБ) Євгена Лобачова.

Читайте також:

Війська Путіна потрапили в "котел": благають ЗСУ про "зелений коридор"

Сяде на 14 років: режисер "Єралаша" любив чіплятися до дітей. Дуже довго приховував

Готуємося до подорожчання палива та продуктів. Українців уже попередили