Конфлікт між Кишиневом та невизнаною Придністровською республікою, яка згодом проголосила незалежність від Молдови, розпочався 1989 року. А вже 1992 року Росія вирішила, що може врегулювати цей конфлікт і запровадила туди свої війська. І ось влада республіки зважилася на крок "вдячності".
Так, керівництво невизнаної Придністровської республіки заявило, що має намір домагатися незалежності та увійти до складу Росії. Таке рішення регіону озвучив глава МЗС невизнаної ПМР Віталій Ігнатьєв в інтерв'ю РИА Новости .
"Влада Придністровської Молдавської республіки має намір домагатися незалежності з подальшим приєднанням до Росії відповідно до результатів референдуму 2006 року", - сказав він.
ДОВІДКА : У 2006 році за входження Придністров'я до складу Росії проголосували 97% виборців. Євросоюз при цьому результатів референдуму не визнав.
При цьому Ігнатьєв додав, що влада регіону діятиме максимально "прагматично і чесно" і не ухвалюватиме рішень "на шкоду півмільйонному народу країни".
"Вектор Придністров'я протягом усіх років існування республіки залишається незмінним, що відображено в підсумках референдуму 17 вересня 2006 року, де чітко окреслено: незалежність із подальшим вільним приєднанням до Російської Федерації. Незалежність країни - безумовний пріоритет", - сказав Ігнатьєв.

За його словами, міжнародно-правові аргументи на захист концепції суверенітету та широкого визнання республіки давно сформовані і "навряд чи хтось може їх оскаржити".

До речі, у Молдові раніше висловлювали надію, що Кишинів зможе врегулювати конфлікт із Придністров'ям та разом із ним приєднатися до Євросоюзу.

Нагадаємо, що у липні виповнюється 30 років від початку миротворчої операції у Придністров'ї. Угоду про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту підписали 21 липня 1992 року, а 29 липня у регіоні розмістили спільні миротворчі сили.

Читайте також:

Це кінець: у Путіна не вистачає зброї. ППО вже працює за наземними цілями

Лукашенко просить про помилування для Путіна: нехай Україна ніколи не загрожує Росії, не чіпайте Кремль

Названо продукт, який необхідний людям старше 50 років. Не жартуйте зі здоров'ям