Ці багаті на антиоксиданти продукти можуть бути особливо корисними з віком.

Якщо вам за 50+, їжте ягоди щодня.

Лікар-дієтолог Білл Бредлі пише, що ягоди містять біологічно активні рослинні сполуки, які відіграють важливу роль у зниженні ризику захворювань, пов’язаних із віком, — що особливо важливо після 50 років, коли ваш ризик розвитку цих станів здоров’я значно збільшується.

Ягоди є хорошим джерелом антиоксидантів, які поглинають вільні радикали, як-от антоціани, ресвератрол і елагова кислота, котрі пов’язані з уповільненням прогресування аутоімунних і вікових захворювань.

"Оскільки ягоди також мають високий вміст флавоноїдів, вони допомагають знизити ризик розвитку серцевих захворювань", — каже він, зазначивши, що вони також сприяють зниженню ЛПНЩ або "поганого" холестерину.

Контроль рівня холестерину особливо важливий для людей старше 50 років, коли частота серцево-судинних захворювань у цьому віці становить 40% і зростає до 75% після 60 років. Взяття під контроль рівня холестерину раніше може допомогти знизити ризик цього захворювання.

"Ягоди також зменшують запалення. Вони містять кілька вітамінів і мінералів, які допомагають покращити загальний стан здоров’я", – додає Бредлі, підкреслюючи, що в них багато вітаміну С, вітаміну К1, марганцю, міді та фолієвої кислоти.

Ягоди також пов’язані з покращенням здоров’я мозку з віком. Бредлі вказує нам на дослідження 2020 року, проведене Університетом Тафтса, яке виявило, що люди, які споживали менше ягід, мають більший ризик розвитку хвороби Альцгеймера та пов’язаної з нею деменції. До цього моменту "ягоди містять антоціани, які допомагають людям віком 50 років і старше бути розумовими", — каже він.

Читайте також:

Жданов: Україна, погодившись на перемир'я, отримає нову війну

Путін наказав тиснути танками українських комбайнерів! Це гірше за Другу світову

Дикий ураган та потоп у Дніпрі: деревами знищувало машини та обривало балкони. Фото