Поки Путін на весь світ ганьбиться в Ірані, корчучи фізіономії, літній глава російського МЗС Лавров продовжує загрожувати Україні. Цікаво, що чим більше втрат зазнає російська армія, тим більше загроз звучить від кремлівської верхівки.

Цього разу Лавров заявив, що так звана путінська "спецоперація" може розширити свою географію, якщо західні партнери нададуть Україні далекобійні озброєння.

Про це глава російського МЗС заявив кремлівським ЗМІ.

"Що стосується "спеціальної військової операції" та географічних координат, президент сказав дуже чітко, як ви його і процитували - денацифікація, демілітаризація у тому сенсі, щоб не було жодних загроз нашій безпеці, військових загроз з території України, це завдання і залишається". Коли у Стамбулі була зустріч переговорників, там була одна географія, і наша готовність прийняти українську пропозицію спиралася на ту географію, на географію кінця березня 2022 року", - розповів Лавров.

Він також додав, що російські окупаційні війська будуть захоплювати й інші області.

"Зараз географія інша. Це далеко не лише "ДНР" і "ЛНР", це ще й Херсонська область, Запорізька область та низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно та наполегливо", - зазначив міністр.

Читайте також:

У США попередили Кремль про потужні удари у відповідь: завдадуть із союзниками

Путін перейде до ядерної загрози на захоплених територіях, - ISW

У Німеччині вже заявили, що озброєння для України у них закінчуються