Президент Росії Володимир Путін усвідомлює, що Росія не може досягти в Україні успіху і намагається врятувати свою репутацію.

Таку думку висловив болгарський журналіст, головний розслідувач міжнародної групи Bellingcat Христо Грозєв в ефірі телеканалу "FreeДом" 17 липня.


Грозєв наголосив на трьох чинниках, які посилюють стрес у президента країни-агресора. Перший - безуспішна "спецоперація", другий - потреба в масовій мобілізації, яку Путін побоюється оголосити в РФ, третій - міжнародна ізоляція.

"Я не можу собі уявити ситуацію, в якій Путін вважає, що має успішну "операцію", навіть напівуспішну. Тому всі його виступи останніх тижнів можна вважати спробою якось врятувати свою репутацію", - вважає розслідувач Bellingcat.

Він уточнив, що, незважаючи на зусилля пропаганди, росіяни цілком усвідомлюють величезні втрати російських збройних сил в Україні. Грозєв сказав, що страх Путіна оголосити офіційну мобілізацію свідчить про розуміння російським президентом тієї обставини, що навіть "зомбоване суспільство" в Росії не готове до цього.

"Бо надто багато, десятки тисяч уже матерів і батьків розповідають своїм друзям та родичам, що зникли сини або подружжя не повертається. А він (Путін. – Ред) не попереджав, що буде така ціна", – наголосив розслідувач.

Журналіст вважає, що без мобілізації Путін не зможе продовжувати і тим більше виграти війну, особливо коли зміниться співвідношення сил. Тому в РФ проводитимуть приховану мобілізацію, але її ресурси не нескінченні.

"Моє розуміння, що в нього (Путіна. – Ред) – стан паніки", – наголосив Грозєв.

Міжнародна ізоляція, на думку Грозєва, додає Путіну стресу, бо він не очікував такого сценарію.

Читайте також:

Тривога в Росії: Брянськ, Орел, Білгород, Курськ Вороніж та Ростов вже бояться ударів України

У Медведєва стався напад: почав обзивати Україну та розповів про мир

Зовсім здичавіли: війська Кадирова показали, як воюють із порожнім українським полем.