Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський розповів, що російською він думає і саме цією мовою він може пояснити навіть дуже складні речі. За словами Комаровського, він чудово розуміє українську мову. Комаровський зазначив, що дуже багато російськомовних українців зараз захищають Україну на фронті, пишуть "Факти" .

"Це мова, якою я думаю. Мені так комфортніше. Я давно висловив свою позицію, і її не змінюю. Я не асоціюю російську мову з рашизмом і путіним. Це мова моїх батьків, мова моїх дітей, моїх друзів. Це мова 99% мого найближчого оточення.Чому я маю його зрадити?Я розумію українську мову.Але я ніколи не зможу говорити українською так, як я це роблю російською.Головне не як я говорю, а що я говорю. що я дуже добре вмію пояснювати навіть дуже складні речі. Це зробило мене доктором Комаровським, якого знають мільйони людей", - сказав він.

Доктор Комаровський також нагадав, що Україну захищає дуже багато російськомовних українців. Це говорить про їхній патріотизм та любов до України.

"Велика кількість молодих хлопців зі зброєю в руках, які абсолютно російськомовні, зараз в окопах. Я вважаю, що вони так демонструють свою любов до країни", - каже він.

На думку Комаровського, українцям не варто порушувати тему мовних розбіжностей — особливо під час війни.

"Людини визначають вчинки, відповіді на запитання, що таке добре і що таке погано. Я знаю багато негідників, які найкрасивішою українською мовою говорять абсолютно злочинні речі… Я хочу бути подалі від цього марення. Люди по-іншому оцінюються в 21 столітті", — підсумував Комаровський.

Нагадаємо, раніше в РФ комітет захисту національних інтересів включив Комаровського до «чорного» списку ворогів Росії. У цьому списку вже опинилися: Борис Гребенщиков, Андрій Макаревич, Борис Акунін, Олексій Навальний, Володимир Кличко, Дмитро Комаров та Маша Єфросиніна.

Читайте також:

Їм найважче: депутати підвищили собі зарплати та докинули надбавки

Китай уже всерйоз загрожує США: буде "серйозна відповідь"

Сукня кольору хакі: до чого приїхала Олена Зеленська до США. Фото