У травні 2022 року Олена Зеленська отримала запрошення прилетіти до США від дружини Байдена, коли вона відвідала Україну. І ось цей візит відбувся.

Так, Олена Зеленська вперше від початку повномасштабного вторгнення Росії залишила територію України.

"Тепер моя черга говорити в США про українські потреби у нашому опорі та боротьбі з агресором", - написала Олена Зеленська на своїй Facebook -сторінці.

Відомо, що дружина президента України Олена Зеленська у рамках візиту до США вже зустрілася з держсекретарем Ентоні Блінкеном та обговорила питання потреб України у боротьбі з Росією.

У свою чергу Ентоні Блінкен запевнив Зеленську у прихильності до США України, а також відзначив її роботу з цивільними особами, які постраждали від війни.

"У неї є чудова ініціатива щодо психологічної допомоги громадянам, яку підтримало і Агентство США з міжнародного розвитку", - заявила представник Держдепу Нед Прайс.

"Його позиція щодо того, що цитую: "суверенна, незалежна Україна існуватиме набагато довше, ніж Путін", залишається незмінною", - зазначила вона.

Зазначимо, що Олена Зеленська не лише зустрілася з деякими помітними особистостями, а також представниками української діаспори, а й зачарувала вибором вбрання.

Так, Перша леді України для візиту обрала чарівне вбрання у стилі мілітарі. Зеленська одягла темно-зелену сукню-міді з довгими рукавами, кишенями-обманками на грудях та стегнах, та довгою краваткою. Талію дружина Володимира Зеленського наголосила за допомогою тонкого коричневого ремінця та одягла туфлі на підборах та з гострим носком у тон.

Зазначимо, що у вівторок, 19 липня, Олена Зеленська має зустрітися з дружиною президента США Джілл Байден, а в середу виступити перед законодавцями у залі Конгресу в Капітолії.

Читайте також:

Українець, який пережив окупацію на Херсонщині, завоював "бронзу" на чемпіонаті світу-2022

"Здивуємо на полі бою": посол натякнула на серйозний сюрприз для окупантів

Путін почне вимагати перемир'я від України: російський аналітик розповів, чого чекати