ЗСУ зможуть завдати нищівних ударів по Чорноморському флоту РФ, українська армія зможе атакувати кораблі по всьому Чорному морю, якщо з'явиться така можливість.

Як повідомляє РБК-Україна , про це заявив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов в інтерв'ю The Times.

Він зазначив, що українські військові зараз нарощують власні протикорабельні ракети і чекають на отримання зброї більшої дальності від інших країн, перш ніж розпочати штурм.

"Вони мають відплатити за свою агресію", - сказав Гаврилов під час візиту до Британії, де він спостерігає за навчаннями українських військових.

Заступник голови Міноборони звернув увагу, що російські кораблі в Чорному морі регулярно запускають крилаті ракети з української інфраструктури на півдні, позиції військових кораблів означають, що Україна не може експортувати зерно з портів, побоюючись, що торгові судна будуть атаковані.

"Ми отримуємо протикорабельні засоби, і рано чи пізно ми націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми маємо гарантувати безпеку нашому народу. Ми готові атакувати їх по всьому Чорному морю, якщо ми матимемо таку можливість", - підсумував Гаврилов.

Читайте також:

Росія загрожує Україні ще жорсткішими умовами. І за часом теж

Це вже перебір: у яких регіонах України "просмажить" до +39

Вони задоволені: троє елітних російських десантників повернулися з України без ніг. Фото