Популярна соцмережа Instagram вводить платну передплату на популярних блогерів.

Так, платними можуть бути різні види публікацій: звичайні пости у мережі, а також сторіс та прямі ефіри. Можна буде за гроші поспілкуватися з блогером та у груповому чаті.

За словами топ-менеджера компанії, після того, як користувач оформить платну підписку на блогера, у нього з'явиться спеціальна вкладка Subscriber Home. У цій вкладці можна буде бачити ті матеріали, які йдуть за гроші, які будуть доступні лише тим, хто заплатив.

При цьому у профілі передплатників з'явиться позначка фіолетового кольору, що свідчить про підтримку блогера. Але вона з'являтиметься лише в тому випадку, якщо користувач залишить свій коментар під публікацією автора, на якого він підписався.

Скільки коштуватиме платна передплата в Instagram?

"Вилка" досить велика: від 0,99 долара до 99,99 долара. Блогери самі встановлюватимуть ціни на себе в залежності від рівня жадібності самооцінки кожного. І від того, наскільки він цінує всіх своїх передплатників, адже багато хто може після цього відсіятися.

Однак у Instagram оптмістично оцінюють цю новацію. Там пояснюють впровадження платного контенту виключно турботою про блогерів – щоб вони якнайкраще могли монетизувати свою популярність.

"Платформа прагне стати найкращим місцем в інтернеті для заробітку авторів", – каже топ-менеджер соцмережі.

Водночас Адам Моссери не став поширюватися, яку частину від заробітку блогерів Instagram залишатиме собі.

За словами топ-менеджера, платну підписку вже протестували кілька "піддослідних" блогерів, і загалом саму ідею та механізм її реалізації схвалили. Щоправда, навряд чи це нововведення порадує передплатників, але це вже їхній вибір: або самим розкручувати свій аккаунт і заробляти в мережі, або платити тим, хто це зумів зробити.

Читайте також:

Жданов розповів, чи зможуть російські війська увійти до Харкова та захопити його.

Для дачі та села: як зробити простий розчин, що відлякує комарів

Путін лише за 4 місяці розорив Росію більш ніж на 25 мільярдів доларів