Ви коли-небудь куштували кабачки, за смаком схожі на шашлик? Це щось неймовірно ароматне, апетитне та незвичайне. Досвідчені господині кажуть, що салат із кабачків у такому вигляді відлітає зі столу першим. Спробуйте ви приготувати.

Інгредієнти (виходить 4 баночки по 500 мл):

  • кабачки 2,5 кг;
  • цибуля ріпчаста 0,5 кг;
  • олія рослинна 60 мл;
  • часник 1 головка;
  • сіль 1 стол.ложка;
  • цукор 2 ст.ложки;
  • спеції для шашлику 30 г;
  • перець чорний 0,5 ч. ложки;
  • оцет 9% 50мл.

Насамперед кабачки потрібно помити, порізати на кружечки і перемішати в мисці з олією. Далі їх потрібно з обох боків підсмажити до рум'яної скоринки.

Робимо це порціями, щоб кабачки уміщалися в один шар.
Поки кабачки підсмажуються, потрібно нарізати тонкими півкільцями цибулю.
У велику ємність викладаємо кабачки і додаємо решту інгредієнтів, після чого все ретельно перемішайте.
Накриваємо шинки тарілкою і ставимо зверху щось важке. Кабачки для маринування в такому вигляді потрібно прибрати в холодильник щонайменше на 6 годин або навіть на ніч.

Після цього щільно викладаємо овочі в чисту банку і заливаємо рідиною, що виділилася, до самого верху.

Прикидаємо банку стерилізованою кришкою і ставимо в каструлю, на дні якої лежить рушник. Потрібно влити стільки води, щоб вона доходила до плічок банки.

Доводимо рідину до кипіння і стерилізуємо 20-25 хвилин. Закриваємо банку кришкою, перевертаємо і чимось теплим накриваємо.

Зберігаємо готову закуску у прохолодному місці.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт