Вранці 14 липня російські ракети "Калібр" вдарили по центру Вінниці, вбивши 23 людей. Серед них виявилася Ліза, 4-річна "сонячна" дитина. Як зазначив у своєму Telegram український журналіст Андрій Цаплієнко, Ліза стала 350 дитиною, яку Росія вбила з початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Так, на місце загибелі 4-річної Лізи у Вінниці люди почали приносити квіти та іграшки. Відповідні кадри близько 21:00 опублікували на офіційній Facebook -сторінці Державної служби з надзвичайних ситуацій. У повідомленні зазначили, що Ліза стала промінцем сонця.

"Вінниця в ці хвилини. Маленька дівчинка Ліза, яку вбили сьогодні росіяни, стала промінцем сонця. Вибач нас, малюк, що не вберегли", - сказано в повідомленні.

Як з'ясувалося, Ліза була особливою - "сонячною" дитиною.

В одному зі своїх постів її мама відверто розповідала про те, як намагалася знайти відповідь, чому так вийшло.

"Пізніше я отримала свою відповідь. Полегшало, попустило, - зізналася Ірина. - Це питання закрила назавжди. І не думала, а щоб було, якби не діагноз. Вже впевнено рухалася вперед".

До речі, батьки дівчинки у 2021 році переїхали до Києва, але 24 лютого після перших обстрілів дівчинку евакуювали зі столиці. А наприкінці весни Ірина написала, що за два роки вона змушена була чотири рази переїжджати, кардинально змінюючи своє життя. Після останнього переїзду до своєї мами до Вінниці, вона була впевнена, що й цього разу впорається з усім, хоч і довелося все починати спочатку.

"Найголовніше зараз - перемога! А все інше обов'язково досягнемо!" – запевняла Ірина, мама загиблої 14 липня у центрі Вінниці Лізи.

До речі, Перша леді України Олена Зеленська особисто знала загиблу сонячну дівчинку. За її словами, знайомство з дівчинкою відбулося під час запису відео до різдвяних свят 2021 року.

Перша леді згадує: "Маленька бешкетниця встигла розмалювати за півгодини фарбами не лише себе, свою святкову сукню, а й усіх інших дітей, мене, операторів та режисера".

"Погляньте на неї живу, будь ласка. Плачу разом із її близькими", - написала Зеленська.

Читайте також:

Теракт Путіна: по Вінниці вдарили крилатими ракетами з підводного човна. Вона стояла у Чорному морі

Реакція Зеленського на теракт Путіна: президент не витримав. Заява

Росія почала випускати ракети по метрополітену. Подробиці прильотів