Прес-секретар Одеської обласної воєнної адміністрації Сергій Братчук неодноразово заявляв, що росіяни навіть на п'ятому місяці війни не відмовилися від планів на Одесу. Так, на думку багатьох експертів, Одеса розбурхує уяву Путіна так само, як і Севастополь, який Москва анексувала у 2014 році. Саме тому ракетні удари на Одещину не припиняються.

Стало відомо, що в ніч проти 13 липня російські військові завдали ракетного удару по Одеській області. У результаті одна з ракет "демілітаризувала" будівлю свиноферми, решта не долетіла до цілей, впавши в море.

Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", із людей ніхто не постраждав.

"Ймовірно, стався пуск ракети "Калібр" з акваторії Чорного моря", - йдеться у повідомленні.

Пожежу оперативно ліквідували рятувальники. Нацполіція порушила кримінальну справу за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Також вранці 13 липня прес-секретар Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук заявив, що загроза ракетних атак залишається високою, проте ситуація в регіоні повністю контрольована .

"Ворожі ракети вже іноді перестають долітати до мети, самоліквідуються і падають у море, як це було напередодні, коли лунав сигнал повітряної тривоги. Чотири ракети не долетіли, хоч були спрямовані на Одеську область", - розповів Братчук.

Спікер ОВА додав, що на Одещині не припиняється робота зі знешкодження боєприпасів часів Другої світової війни.

У зв'язку з цим він закликав мешканців не торкатися підозрілих предметів, надавши розмінування професіоналам.

Читайте також:

Київ, Миколаїв та Одеса: екс-радник голови МВС розповів, куди попруть війська Путіна 2023-го.

Григорію Лепсу, який співав "Я поїду жити в Лондон", заборонили з'являтися у Великій Британії за підтримку Путіна.

Кличко розповів, як прорубав би Путіну голову.