Якщо вже дуже набридли звичні страви і хочеться приготувати щось нове, але з доступних продуктів, цей рецепт те, що потрібно.

Котлети "Хасан-паша" - це соковиті котлетки з м'ясного фаршу та картопляного пюре. Котлети, як правило, готуються з яловичого фаршу, у середині робиться поглиблення та кладеться картопляне пюре. Можна подавати такі котлетки як самостійне блюдо без гарніру.

Складові:

  • картопля 5 шт;
  • твердий сир – 50 г;
  • молоко – 3 ст. л (30 мл);
  • сіль/перець - щіпка.

Начинка:

  • м'ясний фарш – 500 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • капуста – 150 г;
  • рослинна олія – 30 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • цибулина – 1 шт;
  • борошно - 60 г;
  • зелень (за смаком);
  • сіль перець

Соус:

  • томатна паста – 60;
  • сметана – 2 ст.л (з гіркою);
  • тепла вода – 300 мл;
  • твердий сир – 100 г

Картоплю перш за все відварюємо до повної готовності.

До фаршу додаємо шатковану капусту, а часник пропускаємо через тисняву. У цю ж масу необхідно стерти цибулину і додати решту продуктів за рецептом.

Деко для випікання змащуємо маслом, формуємо з фаршу котлетки і викладаємо не зовсім близько один від одного.

З котлеток необхідно зробити "човники" і відправити їх у розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хв.

У поглиблення напівготових котлет потрібно викласти картопляне пюре і знову поставити в духовку до готовності приблизно ще 25-30 хвилин.

Кожну котлетку посипаємо сиром натертим. Томатну пасту змішуємо з водою та отриманим соусом (соус можна замінити і на томатний сік) поливаємо котлети і знову відправляємо в духовку до зарум'янювання.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Тільки три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт