Складники для голубців з тертої картоплі:

  • капуста - 2 головки;
  • картопля 1,5 -2 кг;
  • цибуля - 2 шт. (150 грамів);
  • морква - 1 шт. (200 грамів);
  • сметана -1 ложка (якщо потрібно пісні, то не даємо);
  • помідор -2-3 шт. (або ложка томатної пасти);
  • сироватка 0.5 л -1 л. (якщо потрібно пісні голубці то беремо воду);
  • сіль за смаком;
  • перець мелений за смаком;
  • лавровий листок 2-3 шт;
  • олія 2 ст. л.

Для початку готуємо засмажку для начинки. Очищаємо цибулю і нарізаємо її середнім кубиком. Розігріваємо сковороду із 3 ст. л. соняшникової олії та обсмажуємо цибулю до м'якості та прозорості, періодично помішуючи. Туди ж додаємо натерту моркву і смажимо до готовності.

Картоплю для начинки тремо на тертушці і зливаємо сік.

Для того, щоб сформувати голубці, у капустяний лист викладаємо невелику кількість начинки та загортаємо в рулет, підгинаючи краї.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт