Упродовж військових навчань, які продовжуються в Білорусі, Лукашенко зрозумів, що мобілізацію в країні зірвано. Саме цей момент і перевірявся під час цих підозрілих навчань.

Самопроголошеного білоруського диктатора вивело з себе те, що він ударив у багнюку обличчям перед Путіним, якому він, мабуть, пообіцяв підтримку з боку своєї армії.

У результаті за старою радянською традицією довелося шукати одного останнього. Ним виявився генерал-майор, який відповідав за мобілізацію. Лукашенко звільнив з посади, повідомляє прес-служба президента Білорусі.

"Генерал-майор Олександр Шкіренко звільнений з посади начальника головного організаційно-мобілізаційного управління - заступника начальника Генерального штабу Збройних Сил та зарахований у розпорядження Міністра оборони", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше старші офіцери п'ятої бригади спецназу Білорусі застерегли Лукашенка від відправлення білоруських солдатів воювати в Україну , заявивши, що такий крок був би "чистим самогубством".

Крім того, вони звинуватили російського президента у "руйнуванні суверенітету".

Офіцери нібито заявили про свою підтримку України, сказавши, що між двома країнами завжди були дружні відносини і засудили війну Кремля як "абсолютно неспровоковану".

Читайте також:

І знову HIMARS: ліквідовано чергового кремлівського генерала. Скоро їх не залишиться .

Кремлю варто замислитися: США в Сирії влучним авіаударом "прибрали" лідера ІДІЛ .

Залишилося не так уже й довго: астролог розповів, коли рухне Кримський міст .