Інформацією про переміщення російської техніки з радянськими прапорами та з характерною літерою "V" на бортах поділилася опозиційна моніторингова група "Білоруський Гаюн" .

Саме ця група дуже часто розповідає про те, куди прямують ешелони з російською технікою на території Білорусі і як часто вилітають російські літаки для атак по Україні.

"По трасі М5 з боку Мінська в напрямку Бобруйська рухається колона КамАЗів ЗС РФ.

У колоні близько 10 одиниць, серед яких: машини зв'язку на базі КамАЗ та вантажівки тентовані, деякі з них тягнуть генератори, а на одному прикріплений прапор СРСР. Машини мають камуфляжне забарвлення, на дверях розпізнавальний знак «V».

Серед номерів машин: OX 7843-43 та 3604 АН-43. 43 регіон - Південний військовий округ РФ", - повідомляють білоруські активісти.

Нагадаємо, раніше радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що білоруська армія на сьогодні деморалізована, але якщо вона таки вторгнеться в Україну, це стане катастрофою для Білорусі та диктатора Олександра Лукашенка.

Він зазначив, що Україна активно моніторить ситуацію на українсько-білоруському кордоні та готує оборону на випадок вторгнення з боку Білорусі.

"Безумовно, ми дуже активно моніторимо всю ситуацію, я маю на увазі розвідспівтовариство наше активно працює, у нас там досить чітко і зрозуміло, як має вибудовуватися фортифікаційна оборона, як мають працювати бригади резерву нашого, все це у нас чітко і зрозуміло. За це можете бути спокійними", - сказав Подоляк.

Він зазначив, що білоруська армія на сьогодні деморалізована, а суспільство у Білорусі негативно ставиться до війни Росії проти України.

Читайте також:

"Це повний ідіотизм": Тука розповів, що Путін задумав щодо України.

Як виглядає крилата ракета у польоті: відео з кабіни літака.

Якщо вручили повістку: як поводитися і що робити. Інструкція.