У столиці почали проводити військові заняття із громадянськими киянами, щоб підвищити рівень захисту оборони міста. Насамперед їх проходять працівники комунальних підприємств Києва та працівники райдержадміністрацій міста. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляється на сайті голови столиці.

"Насамперед підготовку проходять працівники комунальних підприємств та працівники райдержадміністрацій столиці. Їм надають ключові знання, зокрема, щодо надання екстреної домомедичної допомоги. У нинішніх умовах – це конче необхідно. Тому що вісімдесят відсотків загиблих під час бойових дій – це люди, які втрачають багато крові. І важливо знати, як в умовах війни можна врятувати життя пораненому. Також постійно заняття проводять для різних підрозділів міської влади", – повідомив Кличко.

Надалі до такої підготовки місто залучатиме всіх бажаючих. Подібні заняття організують у кожному районі столиці.

План занять включає практичні дії та відпрацювання наступних навичок: вогнева підготовка та порядок дій під час обстрілу супротивника; тактична медицина; інженерна підготовка та порядок поводження з вибухонебезпечними предметами; забезпечення цивільного захисту населення; дії в умовах радіаційного та хімічного забруднення.

Нагадаємо, у Києві діє об'єднаний навчальний центр з підготовки підрозділів Територіальної оборони та муніципальної безпеки столиці для відпрацювання спільних дій щодо протидії викликам збройної агресії Росії.

Читайте також:

Путін: "Бої будуть до останнього українця. Ми всерйоз поки що нічого не почали..." .

Лавров втік із зустрічі G20 на Балі, після того, як його публічно принизили.

Справи погані: Соловйова зганьбили у прямому ефірі. Довго не відмиється.