Російські окупаційні війська не можуть впоратися з українською ППО. Кремль у сказі намагається будь-що знищити наші системи. Однак успіхів поки немає і, мабуть, не передбачається.

Як повідомляє УП, спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів подробиці російських атак на системи української ППО.

"На різних напрямках противник продовжує застосовувати проти зенітних ракетних та радіотехнічних підрозділів Повітряних сил протирадіолокаційні авіаційні ракети класу "повітря-поверхня" типу Х-31П та Х-58, намагаючись знищити позиції нашої протиповітряної оборони. Захисники неба вживають усіх заходів протидії, щоб ці ракети не досягали цілей", - заявив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує на одержання потужної протиповітряної оборони.

"Вже ніхто не чекає на ту чи іншу авіацію, але ми всі розраховуємо і маємо підтвердження, поки що теоретично... розраховуємо на прибуття в Україну потужної системи протиповітряної оборони", - сказав Зеленський.

Тим часом, як повідомлялося раніше, Путін заявив, що найближчим часом передасть Білорусі комплекси "Іскандер М", які можуть використовувати балістичні та крилаті ракети. Путін наголосив, що у цих ракет можуть бути ядерні боєголовки.

Також Путін запропонував Лукашенку дообладнати літаки СУ-25, які перебувають на озброєнні армії Білорусі, на авіаційних заводах Росії та розпочати підготовку льотного складу.

Читайте також:

Кадиров має намір особисто відвідати Київ: як він хоче провести свої останні дні .

Може розпочатися будь-якої миті: військовий експерт розповів про вторгнення Білорусі .

Ніхто не очікував: друга ця війна почнеться на території Росії. Експерт розповів, як рухне Кремль .