Побіжний екс-президент України Віктор Янукович виступив із новим зверненням до співвітчизників, закликавши народ визначитися, чи хочуть вони миру чи продовження війни.

До речі, це звернення Януковича, опубліковане його прес-секретарем Юрієм Кірасіром у Facebook , активно взялися цитувати пропагандистські засоби масової інформації Кремля.

"Мені здається, що сьогодні як ніколи потрібна адекватна оцінка ситуації та повага до найрізноманітніших думок громадян України. Громадяни самі мають зробити вибір – воювати "до останнього українця", або намагатися зберегти те, що ще залишилося", – заявив Янукович.

Крім того, фігурант кількох кримінальних справ в Україні назвав чинну владу "недосвідченою та авантюристичною" і закликав Зеленського перестати брехати про постійні "перемоги" та почати адекватно оцінювати ситуацію в країні, прислухаючись до думок громадян.

"Ні про яку беззастережну довіру до [української влади], навіть за відсутності альтернативних джерел інформації, мови бути не може. Але постійна брехня з боку влади тільки прискорює її падіння, посилює ситуацію і призводить до непотрібних страждань і жертв серед українських військових та мирного населення і створює загрози майбутньому України у тому вигляді, в якому ми її знаємо та любимо", - заявив політик.

Також екс-президент заявив, що Україну до нинішньої ситуації призвів шлях "придушення інакодумства та радикального неприйняття". Він стверджує, що Київ має "припинити ділити українців на правильних та неправильних, знайти в собі сили протягнути руку тим, хто оцінює ситуацію інакше".

Читайте також:

Потужні вибухи на вокзалі у Херсоні: відео та перші подробиці .

Різдво Іоанна Предтечі: що заборонено робити цього четверга. Молитва та заборони .

Без жодного пострілу: астролог розповів, як Кремль сам поверне Україні Крим .