Ось уже багато років російська пропаганда називає українців нацистами, неонацистами, бандеронацистами, звинувачує у націоналізмі і навіть війну почала посилаючись на цю причину. Адже якщо глибше копнути, то Росія лише формально є федерацією. Насправді це жорстко централізована унітарна імперія на чолі з безальтернативним диктатором Володимиром Путіним, який перебуває при владі вже 22 роки, і де відбувається стрімка та поголовна русифікація всіх неросійських (насамперед – слов'янських) народів. Черговий доказ цього продемонстрував сьогодні голова МЗС РФ Сергій Лавров.

Так, на фотографії зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова з президентом Моноголії Ухнаагійном Хурелсухом у центрі кадру виявилася ваза із золотою свастикою.

Неоднозначне фото опублікувала офіційна речниця МЗС РФ Марія Захарова у своєму телеграм-каналі 5 липня.

"Переговори глави російської делегації Сергія Лаврова з президентом Монголії в Улан-Баторі. Для високих гостей у державному палаці встановлено юрту", - написала Захарова без вказівки імені глави монгольської держави та акцентування уваги на центральному елементі із давнім символом, який нерукопожатен у Європі.

І це при тому, що Сергій Лавров на зустрічі в одній із перших фраз говорив про часи боротьби з німецьким нацизмом.

"Нас об'єднують спільна історія, бойове братство, виковане і загартоване в роки боротьби з нацизмом і мілітаризмом. Сьогодні з пані Міністром Б.Батцецег (глава МЗС Монголії – прим.ред.) обговорювали згадане Вами завдання про необхідність зробити так, щоб історична правда завжди залишалася у пам'яті та серцях усіх поколінь громадян Росії та Монголії", - заявив на зустрічі з монгольським президентом Сергій Лавров.

Користувачі Мережі бурхливо відреагували на свастику на самоварі в центрі кімнати, адже Росія неодноразово виправдовувала повномасштабне вторгнення в Україну необхідністю її денацифікації.

"На самоварі свастика, чи що?!", "На горщику свастика, че за прикол?", - написали обурені люди. Деяким ближче чорний гумор і тролінг: "Монголія колиска неонацизму, пора денацифікувати".

Втім, як виявилося, відомий солярний символ є одним із національних символів Монголії з давніх-давен, задовго до надання йому інших смислів вождями Третього рейху.

"Значок свастики є серед хакасських, тувінських і бурятських тамг, і ототожнюється вченими з поняттям щастя", - спробували зупинити хвилю обурення ті, хто трохи знайомий із традиціями регіону.

Читайте також:

Це навіть не Донбас: експерт розповів, де пройдуть вирішальні бої .

Потужний удар Фінляндія заарештувала сотні російських вагонів. Їх не повернуть .

Загадкова історія: не стало відомого топ-менеджера Путіна. Знайшли у басейні .