Російський бункерний президент Путін вирішив привітати лідера Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіня із 69-річчям і навіть запросив відвідати Росію.

Той вислухав вітання, але від запрошення Путіна відмовився, пославшись на нібито нову хвилю коронавірусу, що накриває Китай. Зазначається, що розмова відбулася ще 15 червня, але подробиці скандалу з'явилися лише днями.

Як передає ТСН , про це повідомило японське видання Yomiuri з посиланням на дипломатичні джерела.

Як йдеться у статті видання, перед з'їздом Комуністичної партії Китаю Сі Цзіньпін намагається не робити різких кроків у політиці, зокрема у зовнішній. Його відмова Путіну може свідчити, що лідер КНР намагається уникнути подальшого поглиблення конфлікту зі США та Європою, що посилюють тиск на Росію економічними санкціями.

Нагадаємо, раніше адміністрація президента США Джо Байдена додала п'ять китайських компаній до "чорного списку" за те, що вони постачали Росії продукцію військового призначення в обхід міжнародних санкцій.

За даними американського міністерства торгівлі, компанії постачали продукцію російським оборонним підприємствам ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну і не припинили постачання після 24 лютого навіть тим підприємствам Росії, на які накладено міжнародні санкції.

Читайте також:

Потужний удар Фінляндія заарештувала сотні російських вагонів. Їх не повернуть.

Загадкова історія: не стало відомого топ-менеджера Путіна. Знайшли у басейні.

ЗСУ почали бути по армії Путіна "розумними" снарядами SMArt.