Після того, як Литва заблокувала рух до Росії товарів, що потрапили під санкції, підтримку виявила і Фінляндія, заарештувавши сотні російських залізничних вагонів.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на Reuters.

Зазначається, що станом на березень поточного року у Фінляндії було 5 тисяч російських вантажних вагонів. Проте, згідно з рішенням фінської влади, на частину вагонів довелося накласти арешт.

Прес-секретар фінського державного залізничного оператора VR Тайна Куйтунен підтвердила, що на даний момент у Фінляндії знаходиться близько 800 одиниць вагонів, і компанія хоче якнайшвидше повернути їх до Росії.

Вилучені вагони належать компаніям, які безпосередньо постраждали від санкцій ЄС, або чиї акціонери потрапили під санкції. Зокрема, "Уралхім-Транс" та "Русагротранс". Вони передали контроль над цим майном іншим особам.

Ще одна компанія з заарештованими вагонами, "Альфа-Лізинг" (підрозділ "Альфа-банку", що потрапив під санкції), подала скаргу до суду на "неправомірні" дії фінських судових приставів.

Фінські судові пристави підтвердили заморожування активів кількох десятків російських та білоруських фізичних та юридичних осіб, включаючи транспортні фірми, на суму щонайменше 82 мільйони євро.

Читайте також:

Загадкова історія: не стало відомого топ-менеджера Путіна. Знайшли у басейні.

ЗСУ почали бути по армії Путіна "розумними" снарядами SMArt.

Помічник українського народного депутата виявився агентом ФСБ. Фото.