Цей вид боєприпасів можна назвати "інтелектуальною" зброєю. SMArt-снаряди калібру 155 мм. вже успішно використовуються українськими військовими проти російських загарбників .

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов.

"Снаряд SMArt калібру 155 мм вистрілюється за координатами бронетехніки супротивника і далі все робить сам.

На певній висоті над метою снаряд вибухає та відстрілює два бойові суббоєприпаси на парашутах, які мають власні мікрорадари та інфрачервоні сенсори для пошуку бронетехніки. Після ідентифікації цілі по ній відстрілюється ударний гіперзвуковий елемент, що вражає бойову машину згори. Швидкість така, що навіть якщо Росія ставитиме на танки свою систему активного захисту "Арена-М", їх характеристики не дозволяють перехопити атаку", - пише Бутусов.

Також він зазначив, що, за даними джерел, під час обстрілу 1 липня двома снарядами було знищено дві одиниці техніки ЗС РФ.

"Ймовірно, одна з них, знищена вибухом, була ЗРПК "Панцир" або танк. 2 липня німецькими снарядами SMArt ЗСУ накрили колону ЗС РФ - пошкоджено або знищено до 8 одиниць бойової техніки російсько-фашистських військ. Це далеко не єдині зразки сучасних снарядів, одержуваних ЗСУ", - додав журналіст.

Читайте також:

Помічник українського народного депутата виявився агентом ФСБ. Фото.

Генштаб підтвердив: без дозволу військкомату залишити місце проживання не вийде.

У Росії заявили, що Україна завдала ударів по Курську та Брянську.