Через розкол між католицькою та православною церквами досі жоден із сучасних понтифіків не відвідував Росію з офіційним візитом. Ось тільки все може змінитися з огляду на воєнний конфлікт в Україні.

Так, з ексклюзивного інтерв'ю Reuters стало відомо, що 85-річний Папа Римський Франциск вирішив відвідати Київ та Москву.

"Можливо, після того, як я повернуся з Канади, мені вдасться поїхати в Україну, – заявив понтифік. – Однак, насамперед потрібно поїхати до Росії, щоб спробувати якось допомогти, щоб я міг послужити справі миру... Я хотів б побувати в обох столицях".

Відомо, що Папа Франциск відвідує Канаду з 24 до 30 липня.

До речі, державний секретар Ватикану П'єтро Паролін уже оголосив про свою поїздку до Москви, щоб вивчити можливість організації візиту Папи, а також зустрінеться з главою Російської православної церкви Кирилом, де йтиметься про можливий приїзд понтифіка.

Зазначимо, що Ватикан багаторазово звинувачували у м'якості позиції щодо Москви. Тим часом, Франциск минулого тижня неявно звинуватив Москву у віданні "жорсткої та безглуздої агресивної війни".

Крім того, у травні Франциск називав те, що відбувається зараз у світі, "роздробленою" третьою світовою війною, розділеною на кілька регіональних. Він також говорив, що за війну несе відповідальність не тільки той, хто її почав, але й той, хто не зміг чи не захотів її запобігти.

Читайте також:

Що буде, якщо війська РФ повністю захоплять Донбас: у Британії розповіли про "заморожування" та переговори .

Якщо є двоє дітей: яким українським чоловікам хочуть дозволити виїзд за кордон .

Ні в чому собі не відмовляє: Путін випадково "засвітив" піджак від найелітнішого бренду. Фото .