Словаччина вирішила підтримати Україну своїми винищувачами та танками. Ця техніка ще радянських часів, але здатна допомогти українським захисникам посилити свою міць. Зокрема йдеться про винищувачів МіГ-29. Моделі танків поки що не називаються.

Як повідомляє Оглядач, про готовність до постачання військової техніки в Україну заявив прем'єр-міністр Словаччини Едуард Гегер.

За словами Гегера, Словаччина планує передати Україні радянські винищувачі МіГ-29, які досі захищали повітряний простір країни. Однак деталі майбутньої передачі поки що не розголошуються.

"Я не хочу докладно говорити про це, тому що Україна також просила нас не вдаватися до деталей", - сказав прем'єр Словаччини.

Поки Словаччина не отримає раніше замовлені винищувачі F-16, які повинні замінити МіГ-29, що досі експлуатувалися, повітряний простір країни допоможе захистити Чехія. Відповідні домовленості підтвердив прем'єр-міністр Чехії Петер Фіала, який разом з Гегером виступив в ефірі чеського телебачення.

Гегер сказав, що його країні буде потрібна допомога чеських винищувачів приблизно на рік.

І Гегер, і Фіала зазначили, що всіх здивувало, наскільки ефективно і як довго Україна могла захищатися від вторгнення Росії, чия армія на папері та в ефірах кремлівських телеканалів виглядала набагато сильнішою, ніж виявилася насправді.

"У нас є всі передумови вірити, що Україна переможе у цій війні", - наголосив прем'єр Словаччини.

Читайте також:

Путіна знищать: Фінляндія розмістить базу НАТО прямо біля кордону з Росією.

Білоруський спецназ попередив Лукашенка щодо вторгнення в Україну: краще цього не робити.

Як приготувати смачне желе із ряжанки: дієтичний рецепт.