У Росії заявили, що не будуть віддавати Україні бійців ЗСУ, які потрапили в полон.

Про це заявив голова Слідчого комітету Росії Олександр Бастрикін під час молодіжного юридичного форуму в Санкт-Петербурзі. Мовляв, "вирішили не віддавати їх, погодили, де належить«, пише" Фонтанка».

Він сказав, що з бійцями працюють слідчі групи, українців утримують у СІЗО. Глава Слідкому також заявив, що бійцям ЗСУ «доведеться відшкодувати матеріальний і моральний збиток Донбасу».

Попри такі заяви російської сторони в Україні не втрачають оптимізму щодо обміну полоненими. Причому мова йде не тільки про тих військових, які окупанти беруть в полон на полі бою, а й про тих військових, які є представниками полку "Азов" і до яких у росіян особливо ненависне ставлення.

Так, глава української розвідки Кирило Буданов, який відповідає за обмін українських захисників з "Азовсталі", сказав, що "найближчим часом" сподівається звільнити "значну кількість" українських полонених.

І правда, За інформацією ГУР Міноборони України 28 червня відбувся обмін за формулою 17 на 15. Додому повернулися два українські офіцери, 14 солдатів і один цивільний. П'ятеро зі звільнених поранені, але їх життю вже нічого не загрожує.

Крім того, сьогодні, 29 червня, з полону були звільнені 144 захисники України. Більшість з них важко поранені. Відразу після звільнення всі наші герої отримали медичну допомогу і належний догляд. Головне управління розвідки Міноборони опублікувало фото обміну військовополоненими.

Читайте також:

Потужний потоп у Києві: машини затопило по самі дахи. Місто пішло під воду. Відео.

Їх навіть небо не тримає: в Україні "самоліквідувався" бойовий вертоліт РФ.

Астролог, який попереджав про небезпеку, назвав нову небезпеку.